Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 25 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Mokesčių inspekcija suabejojo medienos įmonių skaidrumu

2006-08-20

a

Mokesčių inspekcija suabejojo medienos įmonių skaidrumu: šiose įmonėse gali būti deklaruojamos ne visos gautos pajamos, neapskaitomas darbo užmokestis.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) praneša, jog atlikta medienos gaminių gamybos įmonių ekonominė analizė parodė, kad 135 įmonės savo darbuotojams mokėjo mažesnį vidutinį mėnesinį darbo užmokestį nei minimali alga, beveik visos įmonės susigrąžino PVM daugiau, negu sumokėjo.

Šitie ir kiti analizės duomenys rodo, kad įmonėse gali būti deklaruojamos ne visos gautos pajamos, neapskaitomas darbo užmokestis. Gali būti ir kitų mokestinės drausmės pažeidimų.

„Gautos išvados skatina aktyviau kontroliuoti medienos gaminių įmones,- sakė AVMI Operatyviosios kontrolės skyriaus vedėjas Almantas Bakutis.- Ypatingą dėmesį skirsime operatyviems patikrinimams. Įmonių veikla tam tikrą laikotarpį bus stebima visą jų darbo laiką, fiksuojant jų gautas pajams, užsakymus, dirbančiųjų skaičių, dirbtą laiką ir pan. Aktyviai bendradarbiausime su Valstybine darbo inspekcija, Policijos komisariatu. Tikimės pagalbos ir iš pačių įmonių darbuotojų, nes vokeliuose gaunami pinigai jiems padaro daugiausia žalos“.

Mokesčių inspekcija turi sukaupusi informacijos apie įmonių finansinius rodiklius, todėl tikrinimui bus pasirenkamos tik tos įmonės, kuriose šie rodikliai yra nelogiški.

Tikrintojų išvengs ir tos įmonės kurių vadovai patys nedelsdami išanalizuos savo veiklą ir pradės sąžiningai fiksuoti gaunamas pajamsa, mokamą darbo užmokestį bei dirbtą laiką.

„Nustatę įmonėse akivaizdžius pažeidimus, taikysime įstatymuose numatytas sankcijas, - sakė A. Bakutis. - Tačiau sankcijos – ne pats svarbiausias mūsų siekimas. Norime įtikinti, kad skaidriai dirbančios įmonės turi didesnes perspektyvas, nes tai skatina geresnę verslo aplinką, partnerių pasitikėjimą, įmonėse dirbančių žmonių iniciatyvą ir atsakomybę“.

a
Šaltinis: Delfi
<..Atgal