Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 29 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Miško savininkų kooperatyvas „Aukštaitijos šilas“ investuoja į modernią miško techniką

2006-10-09

a

Aštuonerius metus sėkmingai veikianti bendrovė „Aukštaitijos šilas“ plečia paslaugų privačių miškų savininkams tinklą, investuodama į modernius medvežius. Bendra investicijų į medienos transportavimo sistemą suma sudaro 1,14 mln. litų.

Siekdamas patenkinti miško savininkų ir medieną perkančių įmonių poreikius, gerinti teikiamų miškininkystės paslaugų kokybę, bei didinti veiklos efektyvumą MSK „Aukštaitijos šilas“ įgyvendina „Miško valdų produktyvumo ir medienos ruošos racionalizavimo“ projektą, iš dalies finansuojamą ES ir LR paramos lėšomis.

Bendra investicijų suma sudaro 1,14 mln. litų, iš jų 417 tūkst. litų skiriama iš ES struktūrinių fondų, 153 tūkst. litų - Lietuvos valstybės biudžeto lėšos, 570 tūkst. litų - įmonės lėšos. ES finansinė parama teikiama pagal ES struktūrinių fondų bendrąjį programavimo dokumentą.

Projekto metu kooperatyvas įsigijo du naujus, modernius medvežių (apvaliosios medienos gabenimo sunkvežimių) komplektus, kuriuos sudaro: sunkvežimis VOLVO FH, priekaba NARKO, miškovežio antstatas ALUCAR ir medienos krautuvas LOGLIFT.

Šis projekto įgyvendinimas pagerins miško savininkų ir medienos pirkėjų aptarnavimą, sumažins apvaliosios medienos ruošos sąnaudas, bus sukurtos 5 naujos darbo vietos. Jau dabar kooperatyvas teikia naują paslaugą – medienos transportavimą. Medvežės naudojamos ne tik kooperatyvo, bet ir kitų įmonių parduodamos medienos transportavimui.

a

Šaltinis: Miško savininkų kooperatyvas „Aukštaitijos šilas“

<..Atgal