Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Virtuvė - tikrai neatsiejama statybų dalis

2007-01-23

UAB „Vokė III“ teigia jau užsitarnavusi Skandinavijos statybininkų pasitikėjimą, todėl investuodama stiprina gamybos bazę ir didesnį savo augimą sieja su eksportu.

„Vokė III“ pernai pasiekė 25,14 mln. Lt apyvartą, o 2005 m. – 23 mln. Lt.
„Apyvartos augimą lėmė didesni pardavimai Lietuvoje. Visi jaučiame, kad vietos rinka auga, tačiau ji labai ribota, todėl mūsų tikslas – stiprinti eksportą“, – sako Genadijus Chaleckis, UAB „Vokė III“ generalinis direktorius.
Šiuo metu įmonė į Skandinavijos valstybes eksportuoja 35% gaminamos produkcijos, o šiemet planuoja patekti ir į Anglijos rinką.
„Vokė III“ – Lietuvoje didžiausia virtuvės baldų gamintoja fiziniams asmenims, o užsienyje ji statybos bendrovėms parduoda baldus ir instaliavimo paslaugas, mat Skandinavijoje neįrengus virtuvės neįmanoma atiduoti naujai pastatyto namo.

Patikimumas užtarnaujamas

Per penkerius darbo metus lietuviai teigia pelnę užsienio užsakovų pasitikėjimą, todėl užsakymų nestokoja.
„Virtuvės su visa buitine technika ir spintomis sudaro 1,2–1,5% viso statybų biudžeto, statybų projekto vadovui tai nėra reikšminga suma ir ne ji lemia konkurso nugalėtoją. Svarbu, kad baldininkas pritaptų prie viso statybų ciklo. Jei pavyksta sėkmingai suvaldyti projektą, nekeliant konfliktų dėl tam tikrų nenumatytų pasikeitimų, ir statybininkai dėl virtuvių nepatiria problemų, jie ir toliau bendradarbiauja su tavimi. Svarbi ne vien kokybė, bet ir patirtis, gebėjimas sėkmingai suvaldyti procesus, kad projektų vadovai tave pradėtų vertinti kaip patikimą ir žinomą tiekėją“, – patirtimi dalijasi p. Chaleckis.
Jo vertinimu, Lietuvoje statybininkai dar tik pradeda bendradarbiauti su baldininkais, dar porą metų užtruks, kol jiems virtuvė taps neatsiejama statybų dalimi.
„Tai nebloga perspektyva, tačiau čia ribota perkamoji galia ir maža rinka suteikia visai kitas galimybes nei užsienio rinkos. Palyginimui, Lietuvoje per metus pastatoma apie 5.000 naujų objektų, kuriuose galima įrengti virtuves, o 2004 m. vien Kopenhagoje įrengėme 1.200 virtuvių; mes ten žinomi, tačiau nesame dideli“, – sako p. Chaleckis.

Bendrovė Lietuvoje planuoja augti kartu su rinka, tačiau dėl didesnių galimybių spartesnę plėtrą ateityje sieja su eksportu, dėl to stiprinama ir gamybos bazė.
Per 2006 m. „Vokė III“ investavo apie 1,7 mln. Lt. Gamybos plotus išplėtė 1.000 m2 ir įsigijo naujų našių įrenginių. Juos numatoma įdiegti vasario pabaigoje. Šios investicijos leis gamybos pajėgumus padidinti 25%, dar pagerinti gaminių kokybę ir sudaryti galimybes plėsti asortimentą.
Ne mažiau kaip 2 mln. Lt įmonė planuoja investuoti ir š. m. antroje pusėje. Gamybos plotus numatoma plėsti dar 1.000 m2, dar bus perkama ir naujų įrenginių.
Prognozuojama, kad šiemet įmonės apyvarta didės mažiausiai 15%.

 

 

Šaltinis: Verslo žinios

<..Atgal