Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Didieji baldininkai kviečia vienytis ir smulkiuosius

2006-04-28

a

Jau šiemet baldų pramonėje turėtų būti sukurta pramoninė grupė, vienijanti įmones nuo miško perdirbimo iki drožlių plokščių gamintojų. Pramoninės grupės steigimą šalyje inicijuojantys didieji baldininkai kviečia prisidėti smulkesnes sektoriaus įmones.

Kelerius metus tarp baldų pramonės įmonių sklandanti idėja apie pramoninės grupės (klasterio) kūrimą pajuda - didieji baldininkai – "Vakarų medienos grupė", "Baltijos baldų grupė" (BBG) , koncernas SBA bei "Vilniaus baldai" – pasiryžę vienytis ir finansuoti grupės steigimo galimybių studiją. Vertinama, kad galimybių studija bei baldininkams žaliavą tiekiančių įmonių suvienijimas į kgrupę kainuotų apie 1,2 mln. Lt.

Asociacija "Lietuvos mediena" padavė paraišką, norėdama gauti ES paramą studijai atlikti.
"Jei gausime ES paramą, kitų metų pradžioje išsiaiškinsime, ką reikia optimizuoti, kad būtų pasiekta didžiausia ekonominė nauda. Įmonės, nuo miško perdirbėjų iki baldinės plokštės gamintojų, galėtų būti sujungtos apie 2008 m. pradžią",– planuoja Raimundas Beinortas, asociacijos "Lietuvos mediena" direktorius.

Finansuos ir patys
Iniciatyvinė grupė procesą norėtų paspartinti ir, anot Viktoro Majausko, "Vilniaus baldų" generalinio direktoriaus, pramoninė grupė bus steigiama nepriklausomai, ar bus skirta ES parama.
"Netrukus pasirašysime sutartis su asociacija dėl tiriamųjų darbų finansavimo ir skirsime po 40.000-50.000 Lt. ES lėšos tik kompensuotų išlaidas. Medienos perdirbimo įmonės jau yra pribrendusios vienytis, todėl šių metų pabaigoje turėtų susijungti į grupę",– pabrėžia p. Majauskas.

"Lietuvos įmonės turi konkuruoti ne tarpusavyje, o jungtis ir būti stipresnės prieš užsienio bendroves. Užsienio valstybių patirtis parodė, kad susivienijusios įmonės įvairiuose gamybos etapuose sutaupo 7-25% išlaidų",– pritaria jam Rimas Varanauskas, vienas BBG savininkų.
Grupė kvies jungtis smulkesnes įmones. Galutinai suformuotoje baldininkų pramoninėje grupėje turėtų dalyvauti miškininkai, pirminio medžio apdorojimo, medžio drožlių plokščių gamintojai, baldininkai, baldų komponentų gamintojai, transporto, pardavimo ir rinkodaros paslaugų bei informacijos valdymo įmonės.

a
Šaltinis: "Verslo žinios"
<..Atgal