Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Dažų pasirinkimą ribos ES direktyvos

2006-01-23

a
a

Naujos Europos Sąjungos (ES) aplinkosaugos taisyklės turėtų sumažinti pigesnių, bet pavojingas medžiagas skleidžiančių statybinių medžiagų naudojimą Lietuvoje.
Patys pigiausi tirpiklių pagrindu gaminami ir iš Rytų atgabenami dažai, gruntai, lakai nuo 2007 metų išnyks iš prekybos lentynų.

Pardavėjų teigimu, tai palies pačius pigiausius, iki 7-10 litų už litrą kainuojančius tirpiklių pagrindu gaminamus dažus iš Rusijos, Baltarusijos. Tai pigiausias segmentas, kurio pardavimai sudaro gal 10 proc. visų pardavimų didžiuosiuose prekybos centruose.

Prognozuojama, kad kurį laiką ši niša bus tuščia, bet iki 2007 metų tikrai atsiras kas nors nauja. Europos Sąjunga dar 2003 metais nusprendė, kad pavojingų cheminių medžiagų išmetimas į atmosferą turi būti ribojamas, nepaisant pramonės patiriamų išlaidų.

"Bus leidžiamas tam tikras tirpiklio kiekis, bet mažesnis nei iki šiol. Sudėtingiausia bus prisitaikyti tiems, kurie įveža prekes iš trečiųjų šalių", - sakė Aplinkos ministerijos Aplinkos kokybės departamento Atmosferos skyriaus vyriausioji specialistė Elena Lukina.

Jos teigimu, dar visus 2007 metus bus galima prekiauti produktais, kurie pagaminti iki 2007 metų sausio 1 dienos.

Naujos taisyklės taikomos ne tik prekybininkams, gamintojams ar importuotojams, bet ir tiems, kurie tirpiklių pagrindu pagamintus dažus, laką, gruntą naudoja savoje gamyboje, rašo dienraštis "Verslo žinios".

a

Šaltinis: asa.lt

<..Atgal