Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

„RESTOJE“ akcentuojama statybų ir statybos gaminių kokybė

2006-04-25

a

Balandžio 25 d. Lietuvos parodų centre „Litexpo“ atidaryta didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė statybos ir remonto paroda RESTA. Šiais metais paroda pirmą kartą vyks net penkias dienas, o pirmoji diena skirta statybų specialistams.

Šiemet parodoje, kurios bendras plotas siekia 30,5 tūkstančių kvadratinių metrų, dalyvauja 570 bendrovių iš 15 pasaulio šalių. Didžioji dalis parodos dalyvių – Lietuvos įmonės, tarp kurių šiemet itin gausu smulkių ir vidutinio dydžio bendrovių.
Tradiciškai gausiausiai parodoje pristatomos statybinės medžiagos, gaminiai bei interjero apdailos medžiagos, kasmet gausėja statybinės technikos, įrengimų naujienų, gausu langų, durų, vartų  bei įvairios inžinerinės technikos.

Šiemet parodoje ypatingas dėmesys skiriamas bene aktualiausioms šalies statybų rinkos problemoms – pačių statybų ir statybos gaminių kokybei. Šiai tematikai bus skirta mokslinė konferencija  bei seminarai, kurių metu bus kalbama apie pastatų ir jų priežiūros kokybę, apsaugą nuo triukšmo, langų bei durų gamybos, montavimo problemas.

Apie būtinybę projektuoti ir statyti ne tik daug, bet ir kokybiškai, kalbėjo ir parodą „RESTA 2006“ atidarę LR Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas bei  Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas. Pasak A.Brazausko, nuolat augantys statybų mastai ir tempai šalies statybininkus bei architektus verčia dirbti labai greitai, ir tą daryti jie jau išmoko. Tačiau ypač svarbu, kad dėl to nenukentėtų darbų kokybė.
Lankytojų patogumui visomis parodos dienomis kursuos nemokami LITEXPO autobusiukai. Palikę savo automobilius aikštelėje prie RIMI Hypermarket (Savanorių pr. 16, Vilniuje), lankytojai į parodą RESTA galės atvažiuoti ir grįžti atgal specialiu autobusu. Pernai šia paslauga pasinaudojo 1,4 tūkst. žmonių.

a
Šaltinis: "LITEXPO spaudos centras"
<..Atgal