Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 23 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Išrinktas naujasis LMKTA prezidentas

2005-07-28

a
a

Lietuvos medienos kuro tiekėjų asociacijos (LMKTA) valdyba naujuoju asociacijos prezidentu trejų metų kadencijai išrinko "Rubicon group" valdybos narį Remigijų Lapinską, atsakingą už grupės bioenergetikos verslo plėtrą. Jis šiame poste pakeitė savo noru atsistatydinusį Vaclovą Anužį.

Naujasis vadovas žada aktyvinti vienos sparčiausiai besivystančių šalies ūkio šakos atstovus vienijančios asociacijos veiklą.
"Biokuro gamyba bei panaudojimas Lietuvoje per pastaruosius metus įgauna vis platesnį mastą, tad asociacijai būtina ieškoti naujų veiklos galimybių, į asociacijos veiklą įtraukti kuo daugiau narių bei aktyviai populiarinti biokuro panaudojimo galimybes", - sakė p. Lapinskas.

Tarp artimiausių asociacijos darbų jis įvardijo būtinybę keisti asociacijos pavadinimą, kuris atspindėtų praplatėjusį biokuro resursų spektrą ir įmonių veiklos sritis, jau nebeapsiribojančias vien tik medienos žaliava – pjuvenų ar miško kirtimo atliekomis. Biokuro gamyba užsiimančios įmonės biokurui gaminti jau šiandien vis plačiau naudoja šiaudus, kuro durpes, investuoja į biomasės gamybą iš gluosninių žilvičių, domisi galimybėmis auginti daugiametes žoles, kurias taip pat galima naudoti biomasei paruošti.

Anot p. Lapinsko, jau pradėtos procedūros siekiant pakeisti asociacijos pavadinimą į Lietuvos biokuro gamintojų ir tiekėjų asociaciją, kuri į savo gretas žada pakviesti jos veikloje iki šiol nedalyvavusias biokuro gamybos ir kitas šioje rinkoje veikiančias įmones. Į organizacijos gretas ketinama pakviesti ir biokuro įrangos gamintojus, mokslo įstaigas.
Pono Lapinsko vadovaujama asociacija taip pat žada plėsti bendradarbiavimą su panašiomis užsienio, ypač Skandinavijos, organizacijomis bei užsiimti aktyvia visuomenės švietimo veikla.

a

Šaltinis: "Verslo žinios"

<..Atgal