Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 26 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Tobulinami medienos Europos standartų projektai

2005-06-14

a
a

Birželio 15 ir 17 d. Vilniuje, viešbutyje "Šarūnas", vyks Europos standartizacijos komiteto (CEN) 175-ojo technikos komiteto Apvalioji ir pjautinė mediena posėdis, kurį kaip CEN narys organizuoja Lietuvos standartizacijos departamentas.

Lietuvos standartizacijos departamento technikos komitetas "Mediena" (pirmininkas Kauno technologijos universiteto docentas dr. Bronislovas Papreckis) aktyviai dalyvauja CEN technikos komiteto veikloje, pareikšdamas apibendrintą Lietuvos nuomonę dėl Europos standartų projektų medienos klausimais ir teikdamas pasiūlymus dėl jų tobulinimo, kad standartų nuostatos atitiktų Lietuvos klimatines sąlygas ir ekonominius interesus. Apvaliosios ir pjautinės medienos standartizavimo problemos yra svarbios ir jos pirmą kartą bus aptariamos Lietuvoje.

Šiame posėdyje bus svarstomi nauji Europos standartų projektai, kuriems pasiūlymus, kad standarto priede būtų pateikta informacija apie Lietuvoje galiojančias apvaliosios medienos ir nenukirsto miško matavimo ir tūrio nustatymo taisykles, pateikė Lietuvos medienos specialistai.

Birželio 16 d. posėdžio dalyviai lankysis Kaišiadorių miškų urėdijoje, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje, kur susipažins su apvaliosios medienos kokybės klasifikavimu, atitinkančiu Europos standartų reikalavimus.

Renginyje dalyvaus Europos valstybių (Prancūzija, Vokietija, Austrija, Anglija, Šveicarija, Olandija, Suomija, Latvija ir kt.) medienos, standartizacijos specialistai, taip pat Lietuvos organizacijų, įmonių bei mokslo institucijų atstovai, dalyvaujantys Medienos Lietuvos standartizacijos technikos komiteto veikloje.

a

Šaltinis: BNS

<..Atgal