Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

ES pripažįsta didelį medienos energijos potencialą

2006-04-12

a
a

Europos Ekonomikos ir Socialinių reikalų komitetas parėmė nuostatą, jog “Mediena – energijos šaltinis besiplečiančioje Europoje”.
Išvada skatina didžiulį atsinaujinančios energijos potencialą, kuriuo Europos miškai gali prisidėti prie bendro energijos tiekimo. Šiuo metu apie 60 proc. kasmetinio miškų prieaugio yra nupjaunama.  Siekiant padidinti medienos, pagrindinių miško išteklių, naudojimą, tuoj pat yra būtina tobulinti kirtimo techniką bei logistiką. Didėjantis energijos vartotojų, savivaldos organų, miškų savininkų sąmoningumas yra taip pat gyvybiškai svarbus.

Taip pat daroma išvada, jog yra akivaizdus poreikis dalintis šalių patirtimis, ypatingai tai pasakytina apie Rytų Europos šalis, kur medienos energijos rinka šiuo metu sparčiai auga. Artimiausioje ateityje medienos energijos rinka vaidins gyvybiškai svarbų vaidmenį prisidedant prie bendro ekonominio Europos miškais paremto sektoriaus gyvybingumo. Tačiau medienos mobilizacija tokiems tikslams kaip statyba ir popieriaus gamyba vis tiek (dar) yra darbotvarkėje.

Europos miško savininkų konfederacija (CEPF)  šiltai pritaria Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto pareiškimui “Mediena – energijos šaltinis besiplečiančioje Europoje”.

a
Šaltinis: LMSA
<..Atgal