Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Rusijoje gali pritrūkti kvalifikuotų statybininkų

2006-04-05

a
a

Gerų, kvalifikuotų statybininkų trūkumas jaučiamas ne tik Lietuvoje, bet artimiausiu metu gali pasijausti ir kaimyninėje Rusijoje, tačiau ten, siekiant šito išvengti, imamasi priemonių. Artimiausiais metais Rusijos statyboms taip pat gali imti trūkti kvalifikuotų inžinierių, techninių darbuotojų ir darbininkų. Tokią informaciją pateikė Rusijos Statybų sąjungos prezidentas Viktoras Zabelinas.
Pasak jo, kad taip neatsitiktų, dabar reikia imtis priemonių ir gerinti darbuotojų paruošimą, rūpintis, kad jų būtų paruošiama daugiau. Dabar statybininkus ruošiančios mokyklos ne visada spėja pakeisti ir pritaikyti naujoms technologijoms ir medžiagoms mokymo programas. Būtina įpareigoti mokymo įstaigas koreguoti mokymo programas kuo greičiau.
Pradedant antru kursu reiktų studentams kasmet sudaryti sąlygas tobulinti įgytus įgūdžius statybinėse organizacijose. Tai leistų absolventui greičiau prisitaikyti statybininkų kolektyve ir greičiau rasti savo pašaukimą tarp skirtingų veiklos sferų. Reikia, kad statybininkai padėtų studentams, kuriuos numato priimti į savo organizacijas, studijų metais – mokėtų specialias stipendijas, kviestų į statybas, o priėmę į darbą mokėtų padorius atlyginimus ir skubos tvarka suteiktų gyvenamąjį plotą.

a
Šaltinis: www.asa.lt
<..Atgal