Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 28 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Rąstiniai namai ir jų savybės

Rąstiniai namai reiškia prestižą, ekologiją, sveiką gyvenimo būdą. Rąstinis namas yra suvokiamas kaip solidus ir patikimas statinys. Gyventi tokiame yra jauku, lyg ir „susiliejama su praeitimi“, nes spygliuočių medžių amžius, iš kurių yra pjaunami rąstai, siekia 120-150 ir daugiau metų.

 

Ekologiškumas
Rąstinio namo pagrindinė statybinė medžiaga – medis. Tai natūrali gamtinė medžiaga, kuri nekenkia aplinkai ir teigiamai veikia žmogų. Medis yra viena iš seniausiai naudojamų statybinių medžiagų.


Sveika aplinka
Spygliuočių rąstuose likę sakai teigiamai veikia rąstiniame name gyvenančių žmonių kvėpavimo takus ir plaučius. Nustatyta, kad šilta natūralios medienos spalva teigiamai veikia žmogaus psichinę būklę, ramina nervų sistemą ir sukuria palankias sąlygas pilnaverčiam poilsiui.


Natūrali oro drėgmė
Rąstiniai namai palaiko natūralų drėgmės balansą namo viduje. Jei patalpose padaugėja drėgmės, rąstų sienos ją sugeria. Patalpai pradžiūvus, medis drėgmę gražina atgal. Tokiu būdu drėgmė rąstinio namo viduje visada bus tokia pati kaip ir lauke. Rąstiniame name, skirtingai nei kitų tipų pastatuose oras neišsausėja. Rąsto savybė akumuliuoti drėgmės perteklių ir jį atiduoti padeda palaikyti optimalią kambario temperatūrą. Rąstinis namas "kvėpuoja", todėl jame nereikalinga kondicionavimo sistema, o natūrali ventiliacija vyksta per sienas.


Elektrostatiškumas
Rąstinio namo patalpose ore nesklando dulkės. Elektrostatinės medžio savybės neleidžia patalpose kauptis statinei elektros energijai, dėl kurios ore ir sklando dulkės. Jei patalpose daug dulkių, jos gali sukelti alergiją. Todėl nuo alergijos kenčiantiems žmonėms rekomenduojama gyventi rąstiniuose namuose.


Ilgaamžiškumas
Medis yra ilgaamžė statybinė medžiaga. Teisingai suręstas ir prižiūrimas namas gali stovėti šimtmečius. Iki šiol Rusijoje stovi namai kuriems jau yra 600-700 metų. Šiuolaikinėmis technologijomis pastatytas rąstinis namas bus patikimas ir ilgaamžis.


Šiluminės savybės
Medinės sienos pasižymi gera šilumos izoliacija. Sibire, kur žiemą šalčiai siekia 40
C ir daugiau, nuo senų laikų žmonės gyvena rąstiniuose namuose pastatytuose iš 20-25 cm storio rąstų. Medinė siena iš 24-26 cm rasto saugo šilumą taip pat kaip 1,2 m storio plytų siena. Medinės sienos sukaupia šilumą ir tolygiai paskirsto visoje patalpoje. Todėl rąstiniame name bus šilta net per didžiausius šalčius. Rąstinis namas pasižymi maža šilumos apykaita. Dėl šios savybės sienos paviršiaus temperatūra yra labai artima patalpos temperatūrai, kas sąlygoja komfortą patalpoje.


Garso izoliacinės savybės
Sausas medis yra geras garso izoliatorius. Dėl savo fizikinių savybių medis gerai sugeria garsą ir neleidžia jam sklisti aplinkoje. Todėl vidinės rąstinės pertvaros tarp kambarių užtikrina garso slopinimą.  Medis pasižymi ir tuo, kad sugeria ir mažina vibraciją.


Priešgaisrinės savybės
Pakankamo diametro rąstas yra labiau atsparus degumui, nei plieno konstrukcijos. Ugniagesių yra pastebėta, kad medinės konstrukcijos dega ilgiau ir būna mažiau ugnies pažeistos,  nei konstrukcijos su plieninėmis perdangos sijomis. Be to rąstai yra apdorojami specialiomis ugniai atspariomis medžiagomis.

 

Daugiau...> Rąstinių namų gamintojai