Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 25 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Akmeniniai pamatai namų statyboje

Nežiūrint į tai, kad statybų apimtys sparčiai auga, o technologijos tobulėja, šiandien statantys namą vis dar susi­duria su daugybę problemų. Jas išspręsti – nėra lengva, kadangi priimamiems sprendimams turi įtakos ne tik atskiro produkto kaina, bet ir siekiami kokybės ir ekonomiškumo rodikliai.

Akmuo yra natūrali gamtinė medžiaga, pasižyminti puikiomis eksploatacinėmis savybėmis, ilgaamžiškumu ir spalvingumu. Būtent dėl tokių rodiklių, kaipo ilgaamžiškumas, puikios eksploatacinės savybės, gero kai­nos ir kokybės santykio, akmeninės tvo­ros, pamatai, grindiniai iš skaldyto ak­mens ir akmeninių trinkelių, įgauna vis didesnę paklausą.

Nusprendus statytis rąstinį namą, nereikėtų pamiršti, jog akmuo, kaip ir medis, yra natūralus produktas – pačios gamtos rankų sukurta ir išpuoselėta žaliava, todėl tinkamai suderintas su medžiu, tarnauja ne vieną dešimtmetį. Medžio ir akmens derinys suteikia pasta­tui estetinį grožį, užtikrina saugumo ir šilumos jausmą.

Akmuo ypač tinka rąstinių namų statyboje ir gerai dera su medinėmis, metalinėmis detalėmis-konstrukcijomis. Akmuo ir medis tarsi papildo vienas kitą, tuo pačiu suteikia didingumo ir nepaprasto natūralumo. Akmeniniai pamatai naudingi dar ir tuo, jog neberei­kia jų papildomai „aprengti“ – apklijuoti ar kitaip paslėpti, ypač tada, kai betoninis ar blokinis pamatas tiesiog kyšo ir rėžia akį. Prie tokių pamatų puikiai atrodo lauko grindiniai, takeliai, laiptai, kurie tarsi išplaukia ir sukuria namo aplinką. Puošiant namo kiemą, akmuo naudoja­mas darant alpinariumus, dekoratyvinius baseinus, lauko židinius, ugniaku­rus, pavėsines. Tinkamai parinkti akcen­tai gali būti panaudojami namo vidinei erdvei sukurti. Pavyzdžiui, židinys ir jo kaminas, einantis per abu namo aukštus ir papuošiantis stogo fasadą.

Puikus akmens ir medžio suderinamu­mas leidžia net ir sudėtingiausias fan­tazijas paversti tikrove, o dar šiek rankų įdirbio – ir gaunami nepaprasto grožio kūriniai.

 

Parengta pagal IĮ „Jurgvalda“ pateiktą medžiagą

 

Daugiau...> Pamatai