Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Statybos įrankiai

Kartu su kokybiškomis statybinėmis medžiagomis, naujomis statybos technologijomis bei nuolat diegiamu moderniu požiūriu į darbą atsiranda ir modernesnė technika bei šiuolaikinius pasaulinius standartus ir poreikius atitinkantys darbo įrankiai. Juos naudodami tiek statybų srities profesionalai, tiek naujokai turi galimybę sumažinti įprastai įrankiams skiriamas išlaidas, pagerinti darbo kokybę bei sutaupyti daug brangaus laiko.

Nuo 1915 m., kai buvo įsteigta elektros variklių bei transformatorių pardavimo ir remonto įmonė, bendrovė „Makita“ tapo viena pagrindinių Japonijos rankinių elektros įrankių gamintojų, pripažįstama visame pasaulyje. Tarp gaminamų įrankių yra akumuliatoriniai įrankiai, medžio apdirbimo mašinos, pneumatiniai ir sodo darbams skirti įrankiai. Ir visų jų paskirtis - palengvinti mūsų gyvenimą. Norėdami pagerinti mūsų įrankių naudotojų darbo aplinką, pradėjome gaminti ekologiškus įrankius su dulkių nusiurbimu, tyliai veikiančius gręžtuvus ir mažos vibracijos įrankius ir aukšto slėgio plovimo įrenginius. Be didelio tinklo savo šalyje (vien Japonijoje įmonė turi 19 atstovybių), kurį sudaro bendrovės ir Ichinomijos miesto gamyklos bei daugiau kaip 100 pardavimo centrų, „Makita“ veiklą vykdo ir 39 užsienio šalyse esančiuose filialuose. Siekdama tapti pasauline įvairaus elektros įrankių ir su jais susijusių gaminių asortimento tiekėja ir laikydamasi nuostatos, kad produktai privalo pateisinti klientų lūkesčius, „Makita“ elektros įrankius ir kitą įrangą gamina septyniose užsienio valstybėse esančiose gamyklose (JAV, Kanadoje, Brazilijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Kinijoje). Korporacijos užduotis - pasitelkiant savo laimėjimus įrankių pramonėje, tapti geriausiai įvairių vartotojų poreikius tenkinančia korporacija, gaminančia įrankius, kurie padeda žmonėms kurti ir statyti. „Makitos“ gaminiai skirti profesionalams bei aukščiausios ar vidutinės kokybės elektros įrankių rinkai. Norint pagerinti bendrovės gaminamų įrankių vartotojų darbo aplinką, pradėti gaminti vadinamieji ekologiški įrankiai, įrankiai su dulkių nusiurbimu, tyliai veikiantys gręžtuvai bei mažai vibruojantys įrankiai. Šiandien įmonės „Makita“ atstovai Lietuvos statybų rinkai siūlo dvi naujoves, kurios drąsiai gali būti vadinamos perversmu įrankių pasaulyje. Tai optimalaus įkrovimo sistema „Makstar“ - ličio (Li-ion) akumuliatoriai – bei aktyvi antivibracinė technologija „AVT“.

 

Naujausios technikos  tendencijos

 

Ieškant naujų, efektyvesnių sprendimų ne tik gerėja įrankiais atliekamų darbų kokybė bei efektyvumas, bet ir atsiranda daugiau akumuliatorinių įrankių energijos šaltinių. Seniai visiems žinomi Nikelio kadmio (NiCd) akumuliatoriai yra nebrangūs, ilgaamžiai, patvarūs, turi mažą vidinę varžą, gali būti ilgai sandėliuojami, tačiau pagrindinis šių akumuliatorių trūkumas - maža energijos talpa. Nikelio kadmio akumuliatorių sudėtyje yra aplinkai kenksmingų medžiagų, todėl senus akumuliatorius būtina tinkamai perdirbti. Dėl šios priežasties jie neatitinka šiuolaikinių ekologiškumo kriterijų.

Bandant išspręsti šią problemą bei pagerinti akumuliatorius, ilgainiui sukurti nikelio ir metalo hidrido (NiMh) arba vadinamieji „juodieji“ akumuliatoriai, kuriuose nėra toksiškų metalų. Šie akumuliatoriai išsiskiria didesne energijos talpa negu nikelio kadmio akumuliatoriai, tačiau naudojami greičiau sensta.

Šiuo metu „paskutiniu žodžiu“ rinkoje laikomi ličio akumuliatoriai, sparčiausiai besi-veržiantys į rinką. Jie naudojami ten, kur reikalingas didelis energijos kiekis ir mažas svoris. Ličio akumuliatoriai – naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai moderniausia technologija, sukurta prieš keletą metų, o prekyboje pasirodžiusi tik prieš metus, tačiau jau šiuo metu sulaukusi deramo dėmesio bei pripažinimo tiek užsienyje, tiek mūsų šalyje. Akumuliatorinių įrankių lyderė bendrovė „Makita“ viena pirmųjų akumuliatorinių įrankių pasauliui pristatė ličio jonų technologijas. Tai viena iš nedaugelio bendrovių, pagaminusi kompaktiškus, ekonomiškus bei patogius naudoti įrenginius.

Optimalaus įkrovimo sistema „Makstar“ maksimaliai prailgina ličio ir NiMh akumuliatorių naudojimą - kiekvienam akumuliatoriui pritaikomas individualus įkrovimo režimas, mikro procesorius nustato, kada akumuliatorius pernelyg iškrautas ar jo įkrovų resursai pasibaigę. Naujuosiuose akumuliatoriuose taip pat įdiegta sistema „Active-3-Controls“, kontroliuojanti darbinę įtampą, darbinę temperatūrą ir darbinę srovę.

„Makitos“ ličio jonų akumuliatoriai 40 proc. lengvesni nei įprasti ir kone dvigubai patvaresni. Dar vienas tokių įrankiams skirtų akumuliatorių pranašumas - juos galima bet kada įkrauti, jie neturi vadinamojo „atminties efekto“, todėl gali būti papildomi energija tiesiog per darbo pertraukas. Ličio jonų akumuliatorius „Makstar“ galima neribotą laiką laikyti įkrautus, jų savaiminis išsikrovimas labai nežymus.

Komplektuojant įrankius su optimalaus įkrovimo sistema „Makstar“, kuri akumuliatoriui parenka individualų įkrovimo režimą, gaunamas maksimalus efektas. Naujieji ličio jonų akumuliatoriai gali būti 14, 4 ir 18 V, ko negali pasiūlyti daugelis kitų gamintojų. Šie akumuliatoriai yra pakankamo galingumo neperžengiant protingos svorio ir matmenų ribos.

„Makitos“ akumuliatoriai tinkami tiek grąžtams, smūginiams gręžtuvams, perforatoriams, pjūklams, diskiniams pjūklams, tiek dulkių siurbliams, žibintams ir pan. Šiuo metu ličio jonų technologija taikoma ir automatiniams suktuvams, kuriais galima sukti varžtus ar medvaržčius, ir net kampinėms šlifavimo mašinėlėms. Naujosios technologijos pritaikymo galimybės neribotos, pavyzdžiui, norint kuo geriau išnaudoti ličio jonų akumuliatorių galimybes buvo sukurtas ir variklis su keturiais magnetais, užtikrinantis tolygų rotoriaus sukimąsi bei vienodą jėgos paskirstymą.

 

Antivibracinė sistema

 

 

 

Antroji „Makitos“ siūloma naujovė - aktyvi antivibracinė technologija „AVT“. Pirmą kartą panaši sistema pradėta taikyti Japonijoje statant dangoraižius. Dangoraižio viduje esantis atsvaras išlygina žemės drebėjimo metu atsirandantį judėjimą. Panašiai ir įrankyje esanti kapsulė, jį naudojant, juda ir mažina vibraciją. Smūginė dalis – stūmoklis, – naudojant suspaustą orą smūgiuoja į grąžtą ar kaltą ir judėdama pirmyn bei atgal pučia orą arba į vieną, arba į kitą antivibracinio cilindro ertmę, taip atsvaras aktyvinamas ne atatrankos, o paties smūgio metu. Tai maksimaliai sumažina vibraciją.

Taikomos antivibracinės technologijos svarbios ne tik darbą atliekančiam darbininkui (sumažinama vibracinės ligos tikimybė), bet ir darbdaviui, nes naudingiau išnaudojamas darbo laikas.  

Visi „Makitos“ įrankiai kruopščiai patikrinami ir išbandomi prieš gabenant juos iš gamyklos. Suteikiama garantija dėl gamybos bei medžiagų broko. „Makitos“ atstovai Lietuvoje visuomet padės pasirinkti tinkamą įrangą, greitai ir kokybiškai sutaisys sugedusį prietaisą, atliks techninę profilaktiką, parūpins reikiamų atsarginių dalių bei suteiks reikiamą techninę informaciją.

Tarp gaminamų įrankių yra akumuliatoriniai įrankiai, medžio apdirbimo mašinos, pneumatiniai ir sodo darbams skirti įrankiai. Ir visų jų paskirtis - palengvinti mūsų gyvenimą. Norėdami pagerinti mūsų įrankių naudotojų darbo aplinką, pradėjome gaminti ekologiškus įrankius su dulkių nusiurbimu, tyliai veikiančius gręžtuvus ir mažos vibracijos įrankius.

 

Parengta pagal UAB „Kare technika“ pateiktą medžiagą