Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Šveicarija norėtų glaudesnių ryšių su Lietuva

2006-03-07

a
a

Šveicarija, viena turtingiausių pasaulio valstybių, norėtų intensyvinti ekonominius ryšius su Lietuva, didinti eksporto bei investicijų apimtis, bet tam pirmiausia reikia labiau pažinti vieniems kitus.

,,Prekybiniai ryšiai tikrai  galėtų būti geresni. Pagal tiesiogines užsienio investicijas mes esame 8-je vietoje pasaulyje, bet tik 12-oje vietoje Lietuvoje, todėl ir šis rodiklis galėtų būti pagerintas", - sakė praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjęs Jozefas Deisas, Šveicarijos ekonomikos ministras.

Pasak ministro, Šveicarija Lietuvoje yra investavusi vos apie 120 mln. Šveicarijos frankų (CHF), o visame pasaulyje Šveicarijos tiesioginės užsienio investicijos siekia apie 400 mlrd. CHF.

100 mln. CHF siekiantis eksportas į Lietuvą, pasak ministro, yra ,,niekas", palyginti su visu šalies eksportu - 157 mlrd. CHF.

Šveicarijos ūkio ministras į Lietuvą atvyko po to, kai jo šalis Europos Komisijos prašymu skyrė 1 mlrd. CHF (2,21 mlrd. Lt) dešimčiai naujųjų ES valstybių narių.

Šalies ekonomikos ūkio ministro nuomone, Lietuva turi gana konkurencingą medienos, baldų pramonę, garsėja kaip kokybiškos tekstilės gamintoja.

Pono Kasparo nuomone, Lietuva ir Šveicarija ateityje turėtų siekti bendradarbiauti ir aukštesnių technologijų srityse. Apie tai Tarptautinių prekybos rūmų (ICC) surengtoje apskrito stalo diskusijoje Ūkio ministerijoje kalbėjo ir Šveicarijos ekonomikos ministrą lydėjusios farmacijos milžinės ,,Novartis" valdybos narys Aleksandras Jeceris (Alexandre Jetzer).

,,Šveicariška kokybė ir lietuviškos verslo sąlygos gali būti labai sėkmingas derinys",- teigė diskusijoje dalyvavęs ūkio ministras Kęstutis Daukšys.

a
Šaltinis: "Verslo Žinios"
<..Atgal