Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 26 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Technologinė platforma veikia ir miškų sektoriuje

2007-04-02

a

Lietuvos miškų sektoriaus nacionalinė technologinė platforma (NTP) veikia jau 3-čius metus ir yra parengusi šio sektoriaus plėtros vizijos iki 2030 m. dokumentą. Taip pat ši platforma yra ES Miškų sektoriaus technologinės platformos (MSTP), įkurtos 2004 m., Europos medienos pramonei ir privačių miškų savininkams atstovaujančių organizacijų nariai, dalyvaujantys europiniame lygmenyje vykstančiuose procesuose.
MSTP - tai miškų sektorių konsoliduojantis procesas, kurio metu jau sukurta bei patvirtinta plėtros vizija iki 2030 m., taip pat ES miškų sektoriaus strateginė mokslinių tyrimų darbotvarkė. Pastarosios tikslas padėti įsisavinti 2007-2013 m. ES struktūrinių fondų lėšas moksliniams tyrimams ir inovacijoms.
Siekdami užtikrinti tinkamą šalies interesų atstovavimą MSTP, Lietuvos miško savininkų asociacija ir asociacija „Lietuvos mediena“ 2005 m. vasario 2 d. iš miškų savininkų ir valdytojų, medienos pramonės, mokslo bei valstybinių institucijų atstovų suformavo Nacionalinę paramos grupę (NPG). Nuo tada Lietuva tapo visateise MSTP nare.
2006 m. birželį buvo pasirašyta Jungtinės veiklos sutartis tarp svarbiausių miškų sektoriaus šakinių asociacijų, mokslo ir verslo sektorių atstovų dėl Nacionalinės miškų sektoriaus technologinės platformos įsteigimo. Rąstinių namų gamintojų asociacija yra viena iš šios platformos steigėjų. Šiuo metu jos nariais yra 16 organizacijų, o asocijuotais nariais – daugiau nei 20.
Pasak Algio Gaižučio, Lietuvos miško savininkų asociacijos vadovo, VU Ekonomikos fakulteto Marketingo katedros dėstytojo, minėta platforma - tai nuolat veikiantis miškų sektoriaus organizacijų (verslo, mokslo ir asocijuotų struktūrų) interesus derinantis organas, veikiantis Jungtinės veiklos sutarties pagrindu. Sektoriaus vystymosi bei perspektyvų klausimai realizuojami narių sutarimu. Paskui vertinami interesų grupių projektai, klasterių formavimas ir kitos iniciatyvos bei rekomendacijos Ūkio ministerijai dėl paramos jiems tikslingumo.
ES lygmenyje NTP derina miško sektoriaus asocijuotų nacionalinių struktūrų pozicijas ir gina bendrus šio sektoriaus interesus, bendradarbiauja su kitais sektoriais.

a
Šaltinis: Verslo žinios
<..Atgal