Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 16 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Kompensacijos už nekilnojamą turtą

2005-10-12

a
a

Vyriausybė siūlo nustatyti, kad nuo 2007 m. kompensacijos už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą būtų mokamos kasmet lygiomis dalimis.
Už išperkamą žemę, mišką bei vandens telkinius būtų atlyginama iki 2008 m. pabaigos, už išperkamus gyvenamuosius namus, jų dalis ar butus - iki 2011 m. pradžios.

Nedarbingiems asmenims bei senatvės pensininkams kompensacijos būtų išmokėtos dvejais metais anksčiau. Taisyti padėtį Vyriausybė ėmėsi po to, kai šių metų rugpjūčio pabaigoje Konstitucinis Teismas konstatavo, kad Seimas negalės pratęsti kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą grąžinimo terminų ir iki šių metų pabaigos privalo pakeisti dabar kompensacijų mokėjimo tvarką nustatantį įstatymą. Siūlomiems įstatymų pakeitimams dar turės pritarti Seimas.

2006 m. kompensacijas siūloma mokėti nuo sprendimo atkurti nuosavybės teises priėmimo dienos, atsižvelgiant į tai, kokią sumą kiekvienam piliečiui reikia išmokėti ir kiek šiam tikslui lėšų numatyta valstybės biudžete.
Planuojama, kad kitąmet kompensacijoms mokėti bus skirta 337 mln. Lt, iš jų 200 mln. už turėtus gyvenamuosius namus bei butus išmokėti, o 137 mln. Lt - už žemę, mišką bei vandens telkinius. Anksčiau skelbta, kad iki šiol valstybė yra išmokėjusi 815 mln. Lt kompensacijų, šiais metais - 154 mln. Lt . Dar liko išmokėti maždaug 1 mlrd. Lt. Įstatymas dėl kompensacijų mokėjimo priimtas 1998 m., tačiau vėliau terminai buvo pratęsiami.  

a

Šaltinis: asa.lt

<..Atgal