Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 20 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Mokslinkų pasiūlymai ateities namams

2005-09-23

a
a

JAV mokslininkai Mitchellas Joachimas, Lara Greden ir Javieras Arbona iš Masačūsetso technologijos universiteto, sukūrė naujus metodus, kurių pagalba namus ateityje bus galima auginti tiesiog ant plyno lauko.
Būtent šis projektas ("Fab Tree Hab") pelnė apdovanojimus kas ketverius metus vykstančiame dizaino konkurse "Index 2005". Rugsėjo 23 d. pasiūlymo autoriams Kopenhagoje bus įteiktas apdovanojimas už šį pasiūlymą.

Mokslininkų teigimu, namą galima užauginti iš ąžuolo, žilvičio ir kizilio. Medžiams augant jų šakas reikia tik surišti viena su kita. Metams bėgant skirtingų medžių šakos suaugs viena su kita. Taigi, taip būtų ir sukuriamos laikančios konstrukcijos. Būtent taip parkuose kuriamos sienos.
Kad namo gyventojai kartais turėtų šviežių uogų, siūloma į "projektą" įpinti ir vynuogių.
Kad medžiai nuolat augtų, siūloma prie sienų nuolat montuoti specialias kišenes, kuriose būtų kaupiama žemė naujai sodinamų medžių šaknims. Tokio namo stogas būtų dengiamas iš šiaudų ir molio mišinio. Projekto autoriai tikisi, kad šis pasiūlymas prigis, o planeta nuo tokių gyvenviečių taps žymiai švaresnė.

a

Šaltinis: asa.lt

<..Atgal