Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 26 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Į šiaurę - su mediniais namukais

2005-07-14

a
a

Rugsėjį Osle vyksianti statybos pramonės paroda "BYGG REIS DEG ‘2005" - puikus šansas, anot rengėjų, pirkėjų ieškantiems Lietuvos medinių namukų gamintojams, ne mažiau galimybių bus ir kitų statybos sektorių atstovams.

Pasak Jurgitos Butkevičienės, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) Tarptautinės prekybos plėtros departamento projektų vadovės, su Šiaurės šalių, ypač Norvegijos, rinkomis Lietuvos verslininkams bendradarbiauti naudinga.
"Mūsų medienos gaminiai ten paklausūs ne tik dėl konkurencingos kainos, pirkėjų nestinga dėl geros jų kokybės", – pabrėžia statybos ir medienos pramonės įmonių verslo misiją rengianti specialistė.
Ši rugsėjo 26–28 d. vyksianti paroda, anot jos, yra svarbiausias misijos tikslas, bet ne vienintelis: atvykę kaip grupė verslininkai turės daugiau galimybių užmegzti vertingų ryšių, pažinti Norvegijos pramonę.

"Kviečiame vykti visus: ieškančius naujų verslo partnerių, pirkėjų, pardavėjų", – tikina LEPA bei kitų šią kelionę rengiančių institucijų (Lietuvos ambasados Norvegijoje bei UAB “Autarė”) atstovai.
Per verslininkų susitikimus ambasadoje bus pristatyti Norvegijos rinkos ypatumai, įėjimo į ją galimybės, ekonomikos ir pramonės apžvalgos.

Staliai įdomiausi
“Norvegijos rinka gana seniai žinoma Lietuvos įmonėms, daugybė medienos verslo bendrovių galėtų pasigirti sėkmingu bendradarbiavimu su kolegomis iš Skandinavijos", – sako Regimantas Jablonskas, Lietuvos ambasados Norvegijoje patarėjas.
Anot jo, susitikime su Norvegijos verslininkais daugiausia dėmesio bus skiriama Lietuvos medinių namų gamintojams. Šis sektorius išskiriamas, nes, pasak p. Jablonsko, daugiau kaip 50% gaunamų komercinių pasiūlymų yra susiję su mediena, jos gaminiais ir mediniais namukais.

a

Šaltinis: "Verslo žinios"

<..Atgal