Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. gegužės 8 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Įmones vilioja nekilnojamasis turtas

2005-07-04

a
a

Vis daugiau skirtinga veikla užsiimančių šalies įmonių imasi investuoti į būstų ar kitų pastatų statybą. Antai, vaistus gaminantis "Sanitas" ir lino audinių bei tekstilės bendrovė "Linas" neseniai paskelbė, kad plėtos nekilnojamojo turto veiklą. Antrinė "Sanito" įmonė "Altisana" šiemet pavasarį pradėjo pirmojo gyvenamojo namo statybą į naują gamyklą planuojančio persikelti "Sanito" teritorijoje Kaune.

Ekspertai tokią strategiją vadina itin perspektyvia ir mažai rizikinga. Saulius Vagonis, nekilnojamojo turto bendrovės "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas, LŽ komentavo, kad įmonei visai logiška savo verslą paįvairinti ir perkelti dalį pajėgumo į kitos rūšies veiklą, kurios pelningumas gana didelis.

"Jeigu investuojama į daugiabučių statybą, tai projekto, kurio pelningumas būtų mažesnis nei 15 -20 proc., nėra. Kai kuriais atvejais, kai žemė seniau įsigyta, pelningumas gali siekti ir iki 40 procentų", - tvirtino verslininkas. Jo manymu, visai realu, kad keletas pavyzdžių, kai skirtinga veikla užsiimančios įmonės imasi nekilnojamojo turto plėtojimo, taps tendencija. "Tada pagrindines lėšas generuos pirminė įmonės veikla, o kitus pinigus įmonė investuos ne į savo plėtrą, bet į nekilnojamojo turto plėtojimą", - prognozavo Vagonis.

a

Šaltinis: "Lietuvos žinios"

<..Atgal