Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 26 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Nedrausmingi medkirčiai kelia avarijų grėsmę

2005-06-09

a
a

Valstybės įmonė "Šiaulių regiono keliai" drastiškais būdais kovos su įžūliais medkirčiais, miško plotų savininkais ir medieną vežančiomis bendrovėmis.

Anot įmonės direktoriaus pavaduotojo kelių priežiūrai Vytauto Mačiulio, išvežimui paruošta mediena kraunama beveik ant važiuojamosios dalies, užmiesčio šalikelės nukrautos rąstų piramidėmis, kurių niekas neišveža po mėnesį ir daugiau.

Rąstų krūvos gadina kelio sankasas, bet didžiausia bėda - grėsmė eismo saugumui. Iš krūvos rąstas gali bet kada nuriedėti, sukeldamas eismo įvykius su skaudžiais padariniais. Užgriozdintose šalikelėse ne visur begalima sustoti, o tai irgi grėsmė vairuotojų ir praeivių saugumui.

Kreiptis į medienos savininkus ir prašyti, kad nekrautų rąstų ar juos kuo skubiau išsivežtų - neįmanoma. Tiesiog neaišku kieno jie, kaip žinia, užrašų prie savavališkai sukrautų rąstų krūvų nebūna.

"Šiaulių regiono keliai" nutarė medieną vežti į atokias aikšteles ir laukti kol savininkai, pasigedę turto patys atvyks jo pasiimti.

Rąstus savininkai atgaus tik sumokėję išvežimo mokestį. V.Mačiulis sako, kad parsivežti medieną savininkui kainuos triženklę sumą, ir tikimasi, kad tai drausmins neatsakingus medkirčius. Baudomis kelininkai kol kas negrasina.

a

Šaltinis: delfi.lt

<..Atgal