Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 29 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Regioninėje parodoje vyrauja medis

2005-06-01

a
a

Alytuje birželį vyks tarptautinė verslo paroda "Alytus 2005", kurioje ir šiemet daugiausia dalyvaus medienos bei baldų pramonės įmonių. Todėl ateityje rengėjai planuoja ją paversti specializuota medienos apdirbimo paroda.

"Jau įregistruotos 106 dalyvių paraiškos, tai daugiausia per 5 parodos rengimo metus", – teigė Pranas Jaciunskas, Vilniaus Prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) Alytaus filialo direktorius.
Jis giriasi, kad dalyvių kasmet daugėja, bet dominuoja Alytaus ir Alytaus rajono įmonės. Jų tarp dalyvių šiemet maždaug 80%, daugiausia – medienos, baldų pramonės, langų gamybos bendrovių.

Birželio 9–11 d. vyksiančią parodą remia Ūkio ministerija bei Alytaus miesto ir rajono savivaldybės. Šios savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms atlygins iki 50% parodos ploto nuomos kainos.
Paroda "Alytus 2005" nespecializuota. Pasak p. Jaciunsko, planuojama ateityje rengti tarptautinę medienos apdirbimo įmonių parodą.

Vilniaus PPAR Alytaus filialas yra pateikęs ES struktūriniams fondams paraišką 500.000 Lt paramai gauti, bet atsakymo kol kas negavo. Jei parama būtų gauta, tokioje parodoje dalyvausiančioms smulkioms ir vidutinėms įmonėms 3 metus būtų atlygintos 10 m2 parodos ploto nuomos išlaidos.

Kartu su Italijos Lacijo regiono įstaigomis ir firmomis parodoje bus surengtas seminaras apie aplinkos ir atliekų tvarkymą bei aplinkos, kaip turizmo išteklių, panaudojimą.
Parodoje dalyvaujančios Karelijos ir Ukrainos įmonės daugiausia siūlo gaminių iš granito.

a

Šaltinis: "Verslo žinios"

<..Atgal