Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 26 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Nekilnojamojo turto mokestis kol kas nebus įvestas

2005-05-26

a
a

Gegužės 26 d. premjeras Algirdas Brazauskas pareiškė, kad dabartinė vyriausybė ir valdančioji dauguma nemėgins įvesti visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio.
"Jokio turto mokesčio įvedimo šita Vyriausybė nesvarsto ir nesvarstys. Ta Vyriausybė, kuri dabar dirba - manau, ir dabartinė Seimo dauguma apie turto mokestį net nekels jokių diskusijų", - žadėjo Vyriausybės vadovas.
Savo sprendimą Premjeras grindė neprognozuojamais šalies ekonomikos vyksmais.

"Tai labai daug nuo ko priklauso - kaip mes gyvensime, kaip mums seksis gyventi, kokia bus šešėlinė ekonomika, kaip pradės verslas mokėti mokesčius", - sakė Premjeras.

Antradienį naujasis finansų ministras Zigmantas Balčytis pirmojoje surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino, kad visuotinio turto mokesčio idėja nėra galutinai palaidota.

"Manau, kad mes po tam tikro laiko eisime į tai, kad šitas mokestis būtų", - antradienį pareiškė p.Balčytis.
Tačiau trečiadienį finansų ministras suskubo paneigti savo ankstesnį pareiškimą, sakydamas, jog bent artimiausius dvejus metus valdant esamai Seimo daugumai papildomų mokesčių įvedimas nepasiteisintų ekonomiškai ir politiškai.

Šių metų pradžioje valdančioji dauguma svarstė apmokestinti visą gyventojų turtą, išskyrus vieną butą, sodo namelį ir garažą, tačiau kilus visuomenės pasipiktinimui tokių planų atsisakė. Visuotinis turto mokestis yra numatytas metų pradžioje Vyriausybės ir Europos Komisijos patvirtintoje Lietuvos konvergencijos programoje.

a

Šaltinis: ELTA

<..Atgal