Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 28 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Automatizuota skydinių namų gamyba

Kai kuriose Europos šalyse nuosavų namų statymas turi gilias tradicijas ir yra svarbi gyvenimo dalis, kitose ši sritis stipriai atsilieka. Tai įtakoja didelės kainos, finansavimo sistemos ribotumas, dideli mokesčiai ar vis brangstanti darbo jėga.

Visiems įprastas klasikinių namų iš akmens, plytų ir betono statymo būdas po truputį yra stumiamas iš rinkos. Vis dažniau įmonės pristato jau pagamintus namus, kurių statyboje panaudotos pačios moderniausios technologijos ir inovacijos be to šie namai atitinka visus namų statybos reikalavimus. Būsimam namo šeimininkui siūlomas pilnas paketas „viskas iš vienų rankų“ pradedant namo projektavimu, planavimu,  baigiant statymu ir finansavimu. Reikšmingą ir augančią pagamintų namų rinkos dalį užima mediniai karkasiniai ir skydiniai namai. Tokių namų paklausa, kaip rodo Vakarų patirtis, išlieka net per ekonominius nuopuolius.

Vis daugiau būsimųjų namų savininkų pasiryžta įsigyti medinį karkasinį ar skydinį namą. Medis, kaip savaime atsinaujinanti žaliava, vertinama ne tik dėl ekologiškumo. Tokiame name yra ypač jauki aplinka, sąlyginai pigus pastatymas, o taip pat puikios izoliacinės savybės. Vis auganti tokių namų paklausa yra patenkinama aukšto profesionalumo įmonių, kuriose įrengta automatizuota gamyba. Tai gali būti tiek vidutinio dydžio įmonė, gaminanti nedidelį kiekį namų pagal individualius užsakymus, tiek visiškai automatizuota gamykla, pagaminanti tūkstančius standartizuotų namų per metus.

Didžiausio gamybos automatizavimo reikalauja skydinių namų gamyba. Šiuo metu skydiniai namai yra gaminami panaudijant pažangias gamybos technologijas. Visiems šių technologijų ir įrangos gamintojams bendra tai, jog jie siūlo sprendimus atskiriems gamybos etapams, pradedant sijų gamyba, montavimu ir elementų apdaila, sandėliavimu ir baigiant pagamintų elementų transportavimu.

 

 

Parengta pagal UAB „Lintera“ medžiagą