Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. balandžio 25 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Medienos dažymo įranga ir impregnavimo staklės

Nuolat augantys vartotojų poreikiai ir besikeičiančios mados tendencijos verčia medienos apdirbimo įmones vis dažniau atkreipti dėmesį į gaminamos produkcijos kokybę bei naudojamos įrangos patikimumą ir našumą. Suaktyvėjus statyboms, rastinių, karkasinių ir skydinių namų statybai, rinkoje pasirodė specialiai šiems darbams pritaikyta įranga – mobilios dažymo ir impregnavimo staklės. Medinių ruošinių dažymo ir impregnavimo srityje drąsų žingsnį žengė Danijos medienos apdirbimo stakles gaminanti kompanija Ceetec. Šiandien ji pristato naujausius savo gaminius daugelyje Europos valstybių taip pat ir Lietuvoje. Tai moderni – lengvai transportuojama, našiai dirbanti, lengvai naudojama ir prižiūrima medinių detalių dažymo ir impregnavimo įranga Ceetec.

 

Norint sutaupyti, reikia investuoti

Medinių detalių (dailylenčių, grindinių lentų, lotų, tašelių ir pan.) dažymas ar impregnavimas naudojant rankinį darbą – tepimą teptuku yra labai neekonomiškas laiko, energijos ir naudojamų medžiagų sąnaudos atžvilgiu. Tai jau atgyvenęs ir morališkai pasenęs metodas. Žinoma, norint sutaupyti, reikia investuoti! Moderni dažymo ir impregnavimo įranga ne tik ženkliai paspartins Jūsų darbą, sutaupys naudojamo impregnanto ar dažų, bet ir suteiks galimybę apsaugoti medines konstrukcijų, apdailos detales bet kurioje darbo vietoje. Staklės yra pritaikytos transportavimui, jos pakankamai lengvos, kompaktiškos ir turi guminius ratukus. Akivaizdus darbo našumo skirtumas tarp rankinio ir mechanizuoto medienos dažymo išryškėja palyginus darbo rezultatus: staklėmis su tuo pačiu dažų/impregnanto kiekiu nudažomas akivaizdžiai didesnis medienos paviršiaus plotas per žymiai trumpesnį laiką (Ceetec našumas - iki 42m/min.). Atsižvelgiant į planuojamas produkcijos apimtis galima pasirinkti tinkamiausią, vieną iš trijų Ceetec staklių modelių (P40, A250 arba I250).

 

Staklių veikimo principas

Norint pastebėti šių dažymo ir impregnavimo staklių privalumus, prieš tai reikia suprasti jų veikimo principą. Ceetec kompanija supranta, kad esmė ir genialumas slypi paprastume. Ceetec staklės veikia labai paprastai: medinė detalė yra paduodama per staklių paėmimo angą, toliau ji kerta purkštukų zoną, kurioje yra užpurškiamas perteklinis dažų ar impregnanto kiekis, taip užtikrinant garantuotą net įmantriausių formų detalių padengimą skysčiu. Staklėse taip pat įrengti dviem etapais besisukantys šepetėliai, kurie užtikrina perteklinio skysčio pašalinimą nuo ruošinio prieš jam išlendant iš staklių. Tokiu būdu gaunami aukštos kokybės dažyti/impregnuoti gaminiai be dažų nubėgimų.

Medžio dažai ar impregnantai cirkuliuoja uždaroje grandinėje: paduodami iš kibiro su skysčiu, užpurškiami, filtruojami, grąžinami į talpą (kibirą). Tokiu būdu išvengiami papildomi medžiagų (dažų ir impregnantų) nuostoliai.

 

Ceetec P40 medienos dažymo ir impregnavimo staklės

Šis modelis (Ceetec P40) geriausiai tinka smulkiems, individualiai dirbantiems medienos apdirbėjams, staliams, baldžiams ar medienos prekiautojams. Šio tipo staklės yra paprastos konstrukcijos, todėl yra paprasta ir lengva jomis naudotis. Staklės turi guminius ratus, kurių dėka lengvai pergabenamos iš vienos vietos į kitą. Šis modelis yra dažnai naudojamas statybos darbuose, ypač karkasinių namų, stogų dengimo darbo aikštelėse. Ceetec P40 yra skirtas medienos apsaugai, naudojant alyvos ar vandens pagrindo impregnantus. Staklės tinka šiurkštiems, obliuotiems ir nelygiems mediniams paviršiams dažyti. Galima lengvai ir greitai skysčiu padengti nestambias medines konstrukcijas, dailylentes ar apdailinę medžiagą.

Ceetec P40 konstrukcija pagaminta apgalvotai, kad garantuotų saugų ir lengvą staklių naudojimą bei priežiūrą: pagrindinis gaubtas (dangtis) lengvai nusikelia, o prie vidinio staklių mechanizmo patekti yra lengva pašalinus šoninius apsauginius dangtelius. Priežiūra yra nesudėtinga, nes visos reikiamos išplovimui skirtos detalės yra lengvai prieinamos ir išmontuojamos.

  

Techniniai duomenys:

Našumas: 25 m/min.

Ruošinio parametrai:

Aukštis/Plotis (max.): 25x175mm

arba 40x100mm

Ilgis (min.): 800mm

Elektros įtampa: 3x380 V + J IP 65

Variklio galia: 0,37 kW

Staklių svoris: 115 kg

Pompos našumas: 10-15 ltr./min.

 

Ceetec A250 - automatinės medienos dažymo/impregnavimo staklės

Šis modelis tinka stambesnėms medžio perdirbimo gamykloms ir fabrikams, gaminantiems daugiau produkcijos (baldų ar statybinių, konstrukcinių medžiagų). Ceetec A250 gali būti pastatytos smulkioje gamybos linijoje. Didesnės apimties gamybos linijoms geriau tinka modelis I250.

Šios automatinės staklės yra skirtos medienos apsaugai, naudojant ir alyvos, ir vandens pagrindo impregnantus. Staklės tinka įvairių tipų medienos gaminiams, įskaitant obliuotas lentas, konstrukcinę medieną, briaunuotus ruošinius bei suklijuotą ir laminuotą medieną. Staklės gali padengti visas arba tik 3 detalės puses.

Staklės ypač tinka didesnėms įmonėms, užsiimančioms platesniu medienos apdirbimo operacijų spektru. Šios staklės gali būti naudojamos ir kaip medžio apdirbimo linijos dalis.

 

 

Techniniai duomenys:

Našumas:16-42 m/min.

Ruošinio parametrai:

Aukštis/Plotis (max.): 100x250mm

Ilgis (min.):800mm

Elektros įtampa: 3x380 V + PE IP 65

Variklio galia:

Detalės paėmimas: 0,55 kW

Nubraukimo šepetėliai: 0,55 kW

Pompa: 0,37 kW

Staklių svoris: 300 kg

Pompos našumas: 20-25 ltr./min.

  

Dirbant su šio tipo staklėmis, negalima naudoti skysčių, kurių užsidegimo temperatūra yra žemesnė nei 40° C, nes jie gali užsidegti. Darbo patalpoje temperatūra neturi viršyti 29° C, jei naudojami skysčiai yra pagaminti alyvos pagrindu.

 

Ceetec medienos dažymo/impregnavimo staklių privalumai:

- Staklėmis nesudėtinga naudotis

- Didelis našumas – iki 42 m/min

- Reguliuojamas padavimo greitis

- Mobilumas – lengva pergabenti

- Minimalus medžiagų sunaudojimas

- Lengvai valdomas, patikimas įrenginys

- Kokybės ir kainos darna

- Užima nedaug vietos

- Kokybiškas rezultatas – be dėmių ar dažų nubėgimų

 

Papildoma įranga

Pritvirtinus detalių padavimo ir išėmimo iš staklių ratukinius konvejerius, naudotis staklėmis yra žymiai patogiau. Standartiniai konvejeriai yra 2 metrų ilgio su metaliniais (detalių padavimui) ir plastikiniais (detalių išėmimui) ratukais. Dažant ar impregnuojant dulkėtas, nešvarias detales, galima sukonstruoti papildomą įrenginį detalės padavimo vietoje. Šie dulkes ir priemaišas nuo detalės pašalinantys šepetėliai nuvalys detalės paviršių prieš padengiant ją dažais. Taip išvengiama gamybinio broko ir papildomų darbo sąnaudų.

 

Parengta pagal UAB „Medienos staklės“ medžiagą