Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 29 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Skydinis karkasinis namas XXI amžiuje

Skydinio - karkasinio tipo namų gamyba Europoje pradėjo vystytis prieš 50 metų. Būtent tokiuose namuose gyvena dauguma Vokietijos, Norvegijos, Suomijos ir kitų šalių gyventojų.

Per paskutinius dešimtmečius šių namų gamybos technologija stipriai pasikeitė į gerąją pusę, dėl naudojamų įrengimų bei naujų statybinių medžiagų. Šiuolaikiniai skydiniai - karkasiniai namai ne tik niekuo nenusileidžia rastiniams bei plytiniams namams, bet ir lenkia juos.

Namo konstrukcija susideda iš daugiasluoksnių plokščių, kurios pagrindą sudaro medinis karkasas iš laukinės ir vidinės pusių apkaltas OSB (orientuotų skiedrų) plokšte. Skydo vidinė dalis yra užpildoma akmens arba stiklo vata, kas leidžia pasiekti reikiama šiluminę varžą.

Tokia konstrukcija garantuoja stabilias šiluminės varžos charakteristikas, bet kokiu metų laiku.

Skydinių - karkasinių namų šildymui reikia mažiau laiko ir energijos, nei  sunaudojama plytiniuose ir rastiniuose namuose, be to jis daug ilgiau išlaiko šiluma namo viduje, o tai leidžia žymiai sumažinti šildymo išlaidas.

Namo gamybai naudojamos šiuolaikinės ekologiškos medžiagos ir natūrali, džiovinta mediena. Geras ekologinis balansas suteikia malonų gyvenimui klimatą.

Aukšta namo vidinių paviršių kokybė leidžia sumažinti išlaidas apdailos darbams, kurie dažniausiai yra labai brangūs. Statybų savikaina sumažėja ir dėl palengvintų pamatų (šio tipo namams naudojami gręžtiniai pamatai) bei trumpo statybos ciklo (namas su pilna apdaila pastatomas per 3 – 4 mėnesius).

Kadangi gamykloje gaminamo namo išbaigtumas yra 80%, tai jį statybvietėje galima sumontuoti per keletą dienų. Apdailos darbus galima pradėti iškarto po namo surinkimo.

Fiksuotas statybos ciklas leidžia tiksliai numatyti darbų baigimo datą bei tikslią namo sąmatą, kuri nekinta darbų eigoje, kas dažnai pasitaiko statant įprastu būdu.

Fasado apdaila yra neribojama, galima pasirinkti kaip medines dailylentes taip ir tinką, mūrą ar klijuojamas klinkerio plyteles.

 

Parengta pagal UAB "Kriautė" medžiagą