Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 29 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Impregnavimas ir dažymas statybose

Medienos pramonėje ar statybose naudojant apdailos medieną, ypač svarbu pasirinkti tinkamą paviršiaus apdorojimo sistemą. Tokių sistemų kaitaliojimas dirbant gali sukelti papildomų nepatogumų, dėl to gali atsirasti nereikalingų išlaidų. Netinka­mai pasirinktos lauko medienos apsaugos bei apdailos medžiagos neatperka pradiniams darbams skirto triūso, nuvilia jų nepatvarumas ir prasta estetinė išvaizda.

Lietuvos medienos pramonininkams pristatomas Europos dažų gamintojo ir dažymo bei impregnavimo sistemų kūrėjo koncerno DYRUP pramonines medienos dengimo sis­temas „GORI“.

Medienos apsaugos-apdai­los produktus „GORI“, “BONDEX” jau seniai naudoja žinomiausi Europos medinių langų, fasadų sistemų, lauko baldų ar medinių karkasinių, rastinių namų gamintojai. Šios sistemos užtikrina gerą kiekvieno sluoksnio tikimą ir sąveiką. Aukštos kokybės daugiasluoksnis apdorojimas garantuoja aktyvią medienos apsaugą nuo pamėlynavimo, pelėsio, šlapio puvinio ir aukšto lygio gaminio kokybę. Nepigmentuotas, gilu­minio veikimo impregnavimas stabilizuoja drėgmę, įterpdamas į medieną veikliųjų medžiagų, saugančių ją nuo biologinių kenkėjų ir sudarančių sąlygas pigmentui tolygiai pasiskirstyti medienos paviršiuje. Pigmentuotas gruntinis sluoksnis suteikia medienos paviršiui norimą atspalvį, užtikrindamas aktyvią apsaugą nuo UV spindulių medieną ardančio poveikio. Viršutinis lako sluoksnis suformuoja paviršiaus dangą, saugančią medieną nuo išorinio atmosferos (drėgmės, šalčio, karščio) ir mechaninio poveikio. Taip sukuriama efektyvi ir patvari lauko sąlygomis naudojamos medienos apsauga.

Medienos paviršiai gali būti skaidrūs ir visiškai dengiančios spalvos, išsiskirti įvairiais blizgumo laipsniais. Galima pasirikti bet kurią paviršiaus spalvą. Permatomų spalvų atspalviai parenkami pagal standartinę gamintojo spalvų gamą arba pritaikomi pagal užsakovo pavyzdį. Visiškai dengiančios spalvos parenkamos pagal RAL, NCS ir daugumą kitų spalvų palečių, o esant išskirtiniams poreikiams, sukuriami pagal individualius pageidavimus. 1998 m. buvo pri­imta Europos Bendrijos biocidų direktyva, kuri numato apriboti kenksmingų žmogui ir aplinkai medžiagų biocidų naudojimą ir pardavimą ne žemės ūkio srityje. Koncernas „DYRUP“ jau dabar yra pasiruošęs šioms permainoms, diegia ir pritaiko ES biocidų direktyvos reikalavimus gaminamiems produktams.

Žmogaus sveikatai kenksmingų elementų atsisakymas ir apriboji­mas užtikrina saugų ir sveiką „GORI“ bei „BONDEX“produktais dengtų medienos gaminių naudojimą, leidžiantį mėgautis medžio natūralumu, pajusti gamtos energiją.

Rąstinių namų gamintojai ir kitos medienos apdirbimo įmonės, dirbdamos su žaliavine, šviežiai pjauta ir šlapia mediena (šviežios lentos, rąstai) susiduria su tokiomis problemomis kaip medžio mėlynavimas ir pelėsis, dėl kurių pakinta medžio fizinėssabyės.Medisprarandasavoestetinęišvaizdąirvertę.Šiai problemai spęsti „GORI“ siūlo naujos kartos produktus – koncentruotų emulsijų vandens pagrindu, skirtų tiek laikinai (iki 12 mėnesių) šviežios medienos apsaugai, tiek ir ilgalaikei (iki 10 metų) apsaugai. Produktai pritaikyti naudoti ir stambiuose merkimo rezervuaruose, ir purkšti arba užtepti rankiniu būdu. Šis paprastas ir efektyvus sprendimas taupo medinių namų gamintojų, medienos tiekėjų ar kitų užsakovų lėšas ir laiką, nes visas problemas išsprendžia iš anksto ir nebereikalauja naudoti medieną atbalinančias priemones, taupo laiką bei pašalina papil­domai iškylančius rūpesčius, saugodamas drėgną medieną nuo mėlynavimo transportavimo ar sandėliavimo metu.

Medienos pramonės įmonės, eksportuojančios produkciją į Pietų šalis, susiduria su neįprastomis, skirtingų geografinių aplinkybių sukeltomis problemomis. Tokiais atvejais siūloma nuo termitų saugančias medienos apsaugos priemones „GORI“, atitinkančias visus tų regionų ir ES reikalavimus. Priemonės, saugančios medieną Šiaurės kraštuose, dažnai neapsaugo jos Pietuose. Taigi eksportu užsiimantys pramoninkai, naudodamiesi minėtomis sistemomis, savo užsakovams gali tiekti Pietų rinkoms visiškai paruoštus produktus. 

 

Parengta pagal UAB „Farberis“ pateiktą medžiagą

 

Daugiau...> Impregnantai ir dažikliai