Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. liepos 27 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Baldininkai nerimauja dėl ateities

2008-04-03

Nekilnojamojo turto rinkos sąstingis, Rusijos apvaliosios medienos eksporto muitų politika, žaliavos trūkumas ir brangstantys energetikos ištekliai mažina baldų gamintojų optimizmą. Drąsiau apie ateitį kalba rinkos lyderiai, o smulkesnės įmonės priverstos rimtai galvoti, kaip išgyventi.

Urėdai siūlo įteisinti netesybas

2008-03-20

Medienai pingant dalis perdirbėjų atsisako dar pernai sudarytų sutarčių, tad urėdijos ragina įvesti netesybų mokestį. Gamintojai su jomis sutiktų, jei kainas būtų leista tikslinti kiekvieną mėnesį. Šilta žiema, kuriai neprireikė daug malkų, tad mediena liko plokštėms, lėtėjantys statybų tempai ir dideles atsargas sukaupę perdirbėjai - tokias medienos pigimo priežastis vardija Rimas Vaitukaitis, Zarasų miškų urėdo pavaduotojas medienos ruošai ir prekybai. Pasak jo, šiemet ne perdirbėjai ieško medienos - urėdai skambina ir siūlo.

Medienos pramonės rykliai siekia perimti girių turtus

2008-03-19

Dėl vieno didžiausių Lietuvos lobių - miškų ir medienos vėl kryžiuojasi ietys. Didžiųjų medienos perdirbimo bendrovių interesams atstovaujanti Medienos pramonės įmonių asociacija "Lietuvos mediena" (LM) siekia, kad valstybės įmonės - miškų urėdijos medieną šios asociacijos įmonėms parduotų ne rinkos kaina, o pigiau ir tokios bei tiek, kiek toji asociacija reikalauja.

Medienos kainos krenta 

2008-02-20

Aprimus prekybai tiek valstybiniuose, tiek privačiuose miškuose prognozuojamas medienos kainų kritimas. Ypač sumažėjo popiermedžių kaina, jie pigo iki 30%, taip pat eglinių rąstų paklausa.

Miško žaliavos panaudojimo pramonėje tvarką svarstys Aplinkos ministerija

2008-02-20

Ministrui Pirmininkui Gediminui Kirkilui savo pasiūlymus dėl miško žaliavos panaudojimo pramonėje, perdirbimo, pardavimo ir eksporto šiandien išsakė „Lietuvos medienos“ asociacijos vadovai, pastabų dėl dabar galiojančios tvarkos turėjo ir kitų su medienos pramone susijusių asociacijų atstovai.

Tęsiasi kovos dėl medienos

2008-02-20

Lietuvos miškų valdymas, pavestas urėdijoms, yra neefektyvus, tvirtina "Medienos asociacija", užsimojusi prieš esamą medienos pardavimo tvarką ir siekianti sustabdyti žaliavos išvežimą.

Miškas rinkos sūpuoklėse

2008-02-19

Medienos ištekliai yra nors ir atsinaujinantys, bet gana riboti. Pastaraisiais metais apie medienos stygių vis garsiau kalba ją perdirbančios įmonės, nerimauja baldininkai. Akivaizdžios ir medienos branginimo tendencijos. Ar iš tikrųjų ūkis patiria šios rūšies išteklių badmetį?

Mūšis dėl Lietuvos miško

2008-02-06

Rengiamos naujos apvaliosios medienos prekybos taisyklės valstybiniuose miškuose sukėlė ant kojų medienos prekybininkus. Jie prieštarauja asociacijos "Lietuvos mediena" siūlymams riboti medienos pirkėjų skaičių, tad savo interesams ginti kuria Medienos prekybos asociaciją.

Verslo kontaktų mugė "Mediena 2008"

2008-02-05

 

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš 12 Europos valstybių (Italijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos, Estijos, Ispanijos, Norvegijos, Latvijos, Čekijos, Slovakijos, Lietuvos)  bei asocijuotais partneriais iš Indijos, Kinijos ir Rusijos vykdo tarptautinį projektą „CrossBoII“ ir kviečia medienos pramonės ir kietųjų baldų gamybos įmones 2008 m. kovo 27-28 dienomis dalyvauti verslo kontaktų mugėje, kuri vyks Vilniuje, Litexpo parodų centre, parodų „BALDAI 2008“ ir „BMTf 2008“ metu.

Statybininkai investuoja į medinių namų gamybą

2008-02-04

Panevežio statybos UAB „Kriaute“ per pastaruosius pusantru metu i gamyba investavo apie 6 mln. Lt. Isibegeja pernai pradeta skydiniu namu gamyba, imamasi ir mediniu langu gamybos. Planuojama, kad ateityje šios dvi veiklos uždirbs maždaug puse pajamu. Šiu metu planuose - isisavinti investicijas, kad jos pradetu uždirbti.

.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14..15..16..17.