Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. liepos 27 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Virtuvė - tikrai neatsiejama statybų dalis

2007-01-23

 

UAB „Vokė III“ teigia jau užsitarnavusi Skandinavijos statybininkų pasitikėjimą, todėl investuodama stiprina gamybos bazę ir didesnį savo augimą sieja su eksportu.

 

Per vėtrą miškų urėdijos patyrė 2 mln. litų nuostolių

2007-01-17

 

Per savaitgali Lietuvos miškuose vėjo gūsiai, siekę iki 32 m/s, išvertė apie 200.000 m3 medienos. Preliminariais skaičiavimais, miškų urėdijos patyrė apie 2 mln. Lt nuostolių.

Įmirkusiuose miškuose klimpsta medienos pramonė

2007-01-04

 

Prognozuojama, kad I ketv. dėl nepalankių orų gali būti iškirsta trečdaliu mažiau medienos nei planuota. Pramonė dėl žaliavos stygiaus jau stabdo gamybą ir skaičiuoja nuostolius.

Prieaugio neišnaudoja

2006-12-05

 

Anot ekspertų, Lietuvoje sparčiai didėjant miškingumui ir medienos prieaugiui, kalbėti reikia ne apie medienos trūkumą, o apie efektyvų jos naudojimą. Medienos produktų ir energijos gamybai bei eksportui mūsų šalyje sunaudojama tik 58% bendro metinio prieaugio.

Be medienos, bet su pridėtine verte

2006-12-05

 

Siekdami padidinti savo konkurencingumą iki 2008 m. pabaigos baldžiai užsimojo pastatyti baldų vidutinio tankio plokščių gamyklą Lietuvoje. Ekonominė nauda kaip ant delno: pigų popiermedžio eksportą pakeis vietoje kuriamas produktas, turintis didesnę pridėtinę vertę. Deja, abejojama, kad Lietuva įstengs šią gamyklą aprūpinti žaliava.

Po modernizacijos tikisi padidinti eksportą

2006-11-24

 

Vienintelė Lietuvos klijuotos medienos konstrukcijų gamybos bendrovė "Jūrės medis", įgyvendinanti 27,5 mln. Lt gamybos modernizacijos projektą, tikisi, jog jį užbaigus bendrovės eksporto apimtys išaugs trimis ketvirtadaliais.

ES Paslaugų direktyva: mažiau kliūčių statybos verslui

2006-11-16

Europos Parlamentas trečiadienį priėmė Paslaugų direktyvą, kuri pašalina teisines kliūtis laisvai teikti paslaugas kitose ES šalyse narėse. Tačiau priimtas direktyvos variantas nebeapima pradiniame dokumento projekte egzistavusio vadinamojo "kilmės šalies" principo, kuris leistų kitoje šalyje veikiančiai bendrovei taikyti savo šalies teisę.

"Patentininkai" nejuokais užrūstino statybininkus

2006-11-16

 

Stambiosios statybos bendrovės ieškodamos būdų, kaip vadinamaisiais "patentininkais" tapusius meistrus susigrąžinti į darbą bendrovėse. Vienas iš būdų - nauji reikalavimai verslo liudijimams - statybininkai ragina juos branginti ir išduoti tik atitinkamą veiklos kvalifikaciją turintiems asmenims.

Baigiamas kurti klasterizacijos žemėlapis

2006-11-03

 

Dar šiais metais dienos šviesą turėtų išvysti vadinamasis klasterizacijos žemėlapis - analizė, kurioje bus matyti, kokiose Lietuvos vietovėse paranku vienos srities įmonėms suvienyti jėgas bendram darbui.

Rusija kelia medienos eksporto muitus

2006-10-26

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tautai vakar paskelbė pagrindinę ekonomikos užduotį – įvairinti ir modernizuoti pramonę ir ėmėsi konkrečių darbų. Jo teigimu, Rusija artimiausiu metu padidins neapdorotos medienos eksporto muitus, kad apsaugotų miškus ir paskatintų medienos apdirbimą pačioje Rusijoje, kurioje auga penktadalis viso pasaulio miškų.

.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14..15..16..17.