Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

"Patentininkai" kiša koją didiesiems statybininkams

2006-10-26

 

Didžiosios statybos kompanijos siekia siaurinti pagal verslo liudijimus dirbančių statybininkų veiklą – siūloma, kad toks liudijimas būtų išduodamas tik atitinkamą kvalifikaciją turintiems asmenims. Finansų ministerijos atstovai teigia, kad pradedama diskusija dėl verslo liudijimų tvarkos – į ją bus kviečiami smulkieji verslininkai.

Siūloma griežtinti Statybų įstatymą

2006-10-25

 

Vyriausybė pritarė Statybos įstatymo pataisų projektui ir teiks jį Seimui. Dabartinis įstatymas nustato visos statybos, kaip nedalomo proceso, valstybinę priežiūrą, tačiau jos nedetalizuoja – nenusako šio proceso grandžių priežiūros, rašoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Miškų savininkai nepatenkinti prietaisų patikros tvarka

2006-10-20

 

Miškininkai ir medienos apdirbimo įmonės piktinasi reikalavimu tikrinti bei registruoti matavimo prietaisus ir vadina jį absurdišku. Tačiau tai numato Metrologijos įstatymas, kuriame išlygų medienos apdirbėjams nėra.

Investuotojus nuvylė stagnacija

2006-10-18

 

Šviesias spalvas, kuriomis vos prieš kelerius metus buvo piešiama Lietuvis baldų pramonės perspektyva, šiandien keičia gerokai pilkesni tonai - prognozės nepasitvirtino, o abiem baldžių įmonėms, kurių akcijos kotiruojamos biržoje, šiandien sunkiai sekasi parduoti produkciją ir kovoti su darbuotojų rotacija. 

"Narbutas ir Ko" investuoja 70 mln. Lt

2006-10-16

 

Vilniuje įsikūrusi UAB "Narbutas ir Ko" kitąmet investuos 70 mln. Lt į naują gamyklą Ukmergėje. Tai įmonės gamybos pajėgumus padidins 4 kartus.

Prognuozuojama, kad mediena brangs dar sparčiau

2006-10-10

 

Augantis medienos poreikis didina jos stygių ir kelia viršun kainas. Specialistai prognozuoja, kad artimiausius du mėnesius mediena brangs dar sparčiau, o nuovokiausieji jau suskubo gabenti malkas iš Latvijos.

Miško savininkų kooperatyvas „Aukštaitijos šilas“ investuoja į modernią miško techniką

2006-10-09

 

Aštuonerius metus sėkmingai veikianti bendrovė „Aukštaitijos šilas“ plečia paslaugų privačių miškų savininkams tinklą, investuodama į modernius medvežius. Bendra investicijų į medienos transportavimo sistemą suma sudaro 1,14 mln. litų.

Ruošiamąsi statyti naują baldų plokščių gamyklą

2006-10-02

Pradėta rengti naujos vidutinio tankio baldų plokščių gamyklos Lietuvoje ikiprojektinė studija. Sigitas Paulauskas, asociacijos "Lietuvos mediena" prezidentas, mano, kad gamykla galėtų būti pastatyta iki 2008 m. pabaigos.

Medinių langų gamintojai didina eksportą

2006-09-21

Prienų UAB "Rūdupis", medinių langų gamintojas, paleido naują europietiško standarto langų gamybos cechą, kuris leis ketvirčiu padidinti tokių langų gamybos pajėgumus. Įmonė surado naujų eksporto rinkų savo produkcijai.

Mokesčių inspekcija suabejojo medienos įmonių skaidrumu

2006-08-20

Mokesčių inspekcija suabejojo medienos įmonių skaidrumu: šiose įmonėse gali būti deklaruojamos ne visos gautos pajamos, neapskaitomas darbo užmokestis.

.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14..15..16..17.