Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

"Stora Enso" neįperka, vadinasi, mediena atpigs

2007-11-30

Didžiausia Europoje popieriaus ir kartono gamintoja Suomijos bendrovė "Stora Enso" pranešė nutraukianti smarkiai pabrangusios medienos importą Baltijos valstybių ir Rusijos. Medienos prekiautojai Lietuvoje sako, kad mediena pigs, "kol išsilygins rinka", ir padėties nedramatizuoja dėl kitų supirkėjų aktyvumo.

Verslo patentai audrina statybų rinką

2007-11-27

Statybų įmonės ypač nepatenkintos, kad rinkoje patentus turintiems žmonėms neva sudarytos geresnės sąlygos nei įmonėms - jie moka mažai mokesčių, rašo „Lietuvos žinios”.

Nepažįstamos rinkos kol kas nevilioja

2007-11-23

Biržų rajono rąstinių, karkasinių ir skydinių namų gamintoja UAB "Noreina", daugiausia produkcijos išsiunčianti į Norvegiją, sulaukė pasiūlymų ir iš kitų šalių. Tačiau įmonė nusprendė kol kas nesiblaškyti - geriau dirbti pažįstamoje rinkoje. Kol kas nežadama ir plėstis, nes procesą suvaldyti galima sąlyginai nedidelėmis sąnaudomis.

Pranašaujamą krizę pasitinka nauja gamykla Alytuje

2007-11-19

Kalbos apie medienos pramonės krizę, kurias lydi bankrutuojančios gamyklos, UAB „Vakarų medienos grupė“ užmojų statyti medienos plaušo gamyklą Alytuje netrikdo. Projektas bus vykdomas vietoje planuoto celiuliozės fabriko Dzūkijos sostinėje.

Popiermedis pinga

2007-11-16

Popiermedis pinga jau antras mėnuo, prognozuojama, kad ateinančiais metais jo, kaip ir visos likusios medienos, kaina dar sumažės. 

Įsiūbuotoje valtelėje teks sugyventi ir medienos pardavėjams, ir pirkėjams

2007-11-16

Visą vasarą kaltinimais besisvaidę medienos pardavėjai ir pirkėjai pirmadienį turės pažiūrėti vieni kitiems į akis – iki lapkričio 19 d. pirkėjai turi pateikti savo pasiūlymus urėdijoms. Smulkiajam ir stambiam verslui nesusitarus, pagal kieno sukurtas taisykles bus žaidžiama, mediena bus prekiaujama pagal jau trečius metus galiojančią tvarką.

Medienos krizė

2007-10-30

„Pajūrio medienos“ bankrotas patvirtino ankstesnes prognozes dėl gresiančio medienos perdirbimo įmonių žlugimo. Norėdami apsaugoti savo verslą, perdirbėjai "šturmuos" Vyriausybę ir Seimą, kad medienos žaliava pirmiausia būtų aprūpinta Lietuvos pramonė, o ne medieną į užsienį parduodantys tarpininkai.

Medienos kainos Lietuvoje atgraso nuo gamybos

2007-10-26

Įvairius medienos gaminius, namų fasadų dailylentes Kretingoje gaminanti UAB "Vudva" apyvartą augina ne plėsdama gamybą, bet priešingai - dalies jos atsisakydama ir kai kuriuos gaminius pirkdama iš estų. Įmonės vadovai teigia, kad taip naudingiau, nes nusipirkti Estijoje yra pigiau nei pagaminti Lietuvoje.

Brangstanti mediena sumenkins perdirbėjų pelną

2007-09-12

Sparčiai kylant medienos kainoms UAB "Girių bizonas" kol kas negali dirbti pelningai, gamykloje padėtis įtempta ir dėl žaliavos stygiaus. Valstybės tarnautojai, raginami medienos pardavimo taisyklėse numatyti pirmumo teisę vietos gamintojams apsirūpinti mediena, pataria išnaudoti auginančių medelynų menkavertę medieną ir importo galimybes.

Medienos perdirbėjų triukšmas tebuvo akcija

2007-09-05

Medienos perdirbėjų sukeltas triukšmas, kad vietiniai gamintojai pristigo žaliavos, o ji dideliais kiekiais gabenama svetur, tebuvo viešųjų ryšių akcija, teigia Generalinė miškų urėdija, iki pirmadienio nesulaukusi nei asociacijos „Lietuvos mediena“ deleguoto atstovo, nei pasiūlymų, kaip keisti Prekybos apvaliąja mediena taisykles.

.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14..15..16..17.