Medinės statybos grupė
Vartotojo vardas Slaptažodis Įsiminti slaptažodį
2024 m. kovo 19 d.
Verslo naujienosStraipsniaiSpecialistai patariaKontaktai
Lietuvių kalba Anglų kalba
KLASTERIO ĮMONĖS
SKELBIMAI
PAIEŠKA
NARYSTĖ KLASTERYJE

Verslo naujienos

Medienos kare - kainų šuoliai

2007-09-05

Kasdien kylanti medienos kaina ir dramatiškai didėjantis jos eksportas baldų gamintojus verčia branginti savo produkciją. Baldininkai įtaria, kad padidėjus medienos eksportui į Skandinaviją ir todėl pakilus jos kainoms, šalyje norima numarinti pelningą baldų gamybos sektorių.

Medienos perdirbėjai kausis dėl kainų

2007-08-27

Medienos pramonėje pesimistinės nuotaikos. Didžiuliai medienos kainos šuoliai, apsukrių perpirkėjų sugebėjimas išvežti žaliavą į užsienį, Lietuvos medienos perdirbėjus, ypač smulkiuosius, stumia į nežinią.

Latvių investicijos nukrypo į Ukmergę

2007-08-08

Viena didžiausių Latvijos medienos perdirbimo bendrovių „Latvijas Finieris“ kitąmet Ukmergėje atidaro naują gamyklą, kuri iš pradžių gamins beržo lukštą - tarpinį produktą faneros gamybai - ir tieks jį faneros fabrikams Latvijoje, o dar po poros metų fanerą pradės gaminti ir Ukmergėje.

 

Mediena plaukia iš Lietuvos

2007-08-03

Žaliavos stokojantys Skandinavijos celiuliozės fabrikai sudarė galimybes perpardavėjams užsidirbti, todėl Klaipėdos uostas užkrautas apvaliąja mediena, o vietos gamybos įmonės, neturėdamos ką perdirbti, stabdo veiklą. Asociacija "Lietuvos mediena" ragina Vyriausybę parduodant valstybinių miškų medį pirmenybę teikti vietos gamintojams.

Norvegijoje pašoko pjautinės medienos kainos

2007-07-19

Rusija nuo liepos 1-osios didina rastų eksporto muitus – neapdorotos medienos eksporto muitai per dvejus metus padidės iki 80%. Taip siekiama paskatinti medienos apdirbimą pačioje Rusijoje, kurioje auga penktadalis viso pasaulio miškų.

Nuo liepos brangs rusiška mediena

2007-06-29

Rusija nuo liepos 1-osios didina rastų eksporto muitus – neapdorotos medienos eksporto muitai per dvejus metus padidės iki 80%. Taip siekiama paskatinti medienos apdirbimą pačioje Rusijoje, kurioje auga penktadalis viso pasaulio miškų.

UAB Ermika nesiskundžia darbuotojų stygiumi

2007-05-03

"Dėl darbuotojų neturime jokių bėdų. Jų yra ir dirba puikiai. Apie girtavimą įmonėje negali būti nė kalbos. O jei vadovai su tokia problema susiduria, kalti patys. Savo kailiu patyrėme, kaip prasigėrusį žmogų galima paversti puikiu darbuotoju. Svarbu – stipriai paimti jį už rankos ir parodyti, kurlink eisime", – savitą požiūrį į personalo vadybą turi Saulius Rudokas, UAB "Ermika" gamybos direktorius.

Seminaras medinių namų gamintojams ir projektuotojams

2007-08-20

2007 m. rugsėjo 17 d. Vilniuje Le Meridien Villon viešbutyje organizuojamas seminaras „Šiuolaikiška medinių namų gamyba ir projektavimas“, apie skydinių-karkasinių namų konstrukcijas, projektavimą, gamybos technologijas ir įrengimus.

Prognozuojamas medienos pabrangimas

2007-04-18

Rusijai nusprendus gerokai didinti rąstų eksporto muitus, Suomijos medienos apdirbimo pramonei gresia krizė. Neatmetama, kad dėl to mediena brangs ir Lietuvoje. Miškų savininkai jau dabar ragina pramonininkus rengtis kainų kilimui. Perdirbėjai nuogąstauja, kad brangesnė produkcija gali neatlaikyti konkurencinės kovos.

Medienos muitai smogs suomiams

2007-04-13

Suomijos medienos apdirbimo pramonę netrukus gali ištikti gili krizė dėl Rusijos sprendimo gerokai padidinti rąstų eksporto muitus.

.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12..13..14..15..16..17.